Opgericht 20 oktober 2002

Algemene Informatie

De Havanezer Club Nederland werd op 20 oktober 2002 opgericht. De leden zijn eigenaar en/of fokker van een nog betrekkelijk zeldzaam hondenras: de havanezer. De club is opgericht om het karakter en welzijn, de gezondheid en de rastypische eigenschappen van de havanezers te bewaken en te bevorderen. Maar de club verzorgt ook een aantal activiteiten waardoor eigenaars en fokkers elkaar beter leren kennen, ideeën en meningen kunnen uitwisselen en die gewoon voor wat "gezelligheid" zorgen.
U kunt dan bijvoorbeeld denken aan wandelingen en clubmatches.

 

Raad van Beheer

De HCN is een, bij de "Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland" (hierna te noemen: RvB) aangesloten, erkende rasvereniging. De belangenbehartiging van het ras havanezer (zie art. 2 van de statuten) bestaat binnen het lidmaatschap van de RvB uit het bijwonen van vergaderingen, meedenken over problemen, oplossingen aandragen, etc. In die vergaderingen heeft een aangesloten rasvereniging, dus ook de HCN, stemrecht op het moment dat het op besluitvorming aankomt.

 

 

 

Keurfokkers

De HCN kent z.g. Keurfokkers.

Een keurfokker is een bij de HCN aangesloten fokker die het, in overleg tussen de HCN en de RvB tot stand gekomen VerenigingsFokReglement, naleeft. Hij/zij heeft zich daartoe verplicht via een door de HCN en de betreffende fokker ondertekend convenant.
Keurfokkers zijn gerechtigd tot voeren van een op naam gesteld keurmerk, zie de afbeelding rechts. Een overzicht van de keurfokkers vindt u op de pagina "Pupinfo".

 

Havana Post

Natuurlijk geeft de club ook een clubblad uit: de Havana Post, die 4x per jaar verschijnt en naast allerlei nieuwtjes ook vaak tips bevat voor bijvoorbeeld de verzorging en voeding van havanezers. Als u geïnteresseerd bent in de club kunt u eens rondkijken op deze site of in een Havana Post

Natuurlijk kunt u zich via deze site ook aanmelden als lid.

Meer informatie hierover vindt u bij "lid worden?".

Als u zich wilt aanmelden zijn de volgende gegevens voor u van belang:

De contributie bedraagt per kalender jaar:
Nederlandse leden: € 25,-
Buitenlandse leden: € 30,-
Gezins / Jeugd leden:
€ 7,50

 

Voor aanvullende clubinformatie kunt u terecht bij het secretariaat:

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Wijziging

 • Geboortemelding - Kennel van Zwieten

   
 • Simian Filemu V. Hollandia Staete

   
 • Formulier Dekmelding

   
 • Geboortemelding - Fân é Wâldblaffers

   
 • Geboortemelding - v't Swiftcollege

   
 • Dekmelding - Zenzi

 

Dekmeldingen

Geboortemeldingen

Keurfokkers

Dekreuen

Koekjes
Koekjes

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Uw ip-adres en user-agent worden met Google gedeeld, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te kunnen treffen.