logo

 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Op de valreep van 2016 nog de laatste nieuwsbrief voor dit jaar.

We willen u graag een update geven over de zaken waar we als bestuur mee bezig zijn en andere zaken die ons allemaal aangaan.

Zoo Easy

Zoals we al eerder hebben gemeld, is dit pakket aangeschaft. Er wordt volop mee gewerkt door de nestadministratie, die op haar beurt weer voortreffelijk wordt ondersteund door de webmaster c.q. penningmeester.

Voordat het pakket ook interessant wordt voor onze keurfokkers, moeten er nog meer gegevens ingezet worden. U kunt u zich misschien voorstellen dat dit veel tijd in beslag neemt, omdat het allemaal handmatig moet gebeuren en ook allemaal naast de gewone werkzaamheden. Maar zodra de bestuursleden van mening zijn dat zij er een introductie avond over kunnen organiseren, melden we ons weer.

RvB protocol patella-luxatie

De lijst met artsen die het onderzoek mogen uitvoeren is aangepast en wordt ook nog steeds aangevuld. Kijkt u daarom voor een actuele lijst met namen van goedgekeurde artsen op de site van de Raad van Beheer. Wellicht onnodig te vermelden dat onderzoeken door andere artsen niet meer als geldig worden beschouwd vanaf de datum van in werking treden van het protocol.

Lezing Piter Bijma

Eerder dit jaar is er door Piter Bijma een lezing gegeven met uitleg over het inteelt coëfficiënt. Daarbij is ook gekeken naar ons ras.

De strekking van de lezing is naar onze keurfokkers verstuurd , maar als er nog mensen zijn die hierin ook geïnteresseerd zijn dan vernemen we dat graag. Middels ons VFR is al een aantal belangrijke maatregelen getroffen om de gezondheidsaspecten van ons ras te behartigen.
In de eerstvolgende keurfokkersvergadering zal ook nog aandacht worden gegeven aan deze lezing.

Bestuur

Marijke Rijff heeft aangegeven in april 2017 haar werkzaamheden als bestuurslid te willen beëindigen. Wij begrijpen haar beslissing en zijn daarom nu op zoek naar een nieuwe kandidaat voor algemeen bestuurslid. We horen het graag als u belangstelling hebt voor deze functie, maar ook vragen hierover zijn welkom. Een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is dan prettig. Marijke blijft gelukkig wel haar werk voor de redactie voortzetten en daar zijn we erg blij mee.

Data vergaderingen 2017

De keurfokkersbijeenkomst zal gehouden worden op vrijdag 24 maart 2017 om 20.00 uur bij de Apeldoornse Kynologen Club in Apeldoorn.

De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op donderdag 20 april 2017 om 20.00 uur bij Hotel Schimmel in Woudenberg.

Op de website van de Havanezer Club www.havanezerclub.nl staan deze data met locaties ook vermeld. Raadpleeg dus altijd de website voor het laatste nieuws, agenda enzovoorts.

Het bestuur van de Havanezer Club Nederland bedankt u voor uw loyaliteit in het afgelopen jaar en wenst u allemaal een veilige en fijne jaarwisseling en een gelukkig 2017!

Namens het bestuur,

Ria Kos, voorzitter