logo

 Lezing hartfalen

Op 12 november a.s. organiseert de Havanezer Club Nederland een lezing die gegeven wordt door de heer drs. Niek Beijerink, hartspecialist in o.a. de kliniek in Vught. De lezing wordt gehouden in Woudenberg, de Camp, Bosrand 15-17, aanvang 13.30 uur.

Drs. Niek Beijerink is dierenarts-specialist cardiologie voor gezelschapsdieren en Diplomate van het European College of Veterinary Internal Medicin. Hij is afgestudeerd in 2005, waarna hij op de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht een promotietraject (PhD) succesvol heeft afgerond in 2007, en is geslaagd voor zijn cardiologie-examen in 2010. Dr. Beijerink is drie dagen in de week werkzaam bij Veterinaire Specialisten (ma, di en wo). 

Universitair hoofddocent
Sinds 2011 is Niek Beijerink full-time werkzaam als Universitair hoofddocent in Australië (Universiteit van Sydney). Zijn werk bestond aldaar uit een combinatie van patiëntenzorg, onderwijs, en onderzoek. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn hartfalenbehandeling, genetica van mitraalklepinsufficientie (lekkende hartkleppen) bij Cavalier King Charles Spaniels  en cardiovasculaire CT (scans van kransslagaders). Sinds augustus 2018 is hij weer met zijn gezin in Nederland, en combineert hij zijn werkzaamheden in Sydney met de behandeling van hartpatiënten en longpatiënten bij Veterinaire Specialisten in Vught.

Textbook of Veterinary Internal Medicine
Niek is de hoofdauteur van het hoofdstuk “Aangeboren hartafwijkingen” in de nieuwste editie van het ‘Textbook of Veterinary Internal Medicine’ (the Ettinger), volgens velen het belangrijkste tekstboek in de interne geneeskunde van gezelschapsdieren.

Aanmelden kan bij de secretaris door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten zijn: voor leden gratis, niet-leden € 5,-- per persoon.

Bij binnenkomst wordt koffie/thee aangeboden, verdere consumptie is voor eigen rekening.

Namens het bestuur Havanezer Club Nederland
Marij van der Veer
secretaris